WordPress-tip: Check for adblockere

  • lørdag 13. juni 2009
  • 1 Comment

Hvis du har fulgt med i debatten omkring tjenesten AidOnline og bestræbelserne på at lukke tjenesten på Stop AidOnline, har du også hørt om adblockere. Der er tale om programmer/scripts hvis formål er at blokere og fjerne annoncer på websites.

Efter polemikken omkring AidOnline fik flere danske websites øjnene op for adblockere og hvordan de kunne være med til at underminere forretningsmodellen hos især nyhedsmedierne online. Hos Det Berlingske Officin, der blandt andet står bag BT, Berlingske Tidende og De Bergske Blade, er der blevet indført check for adblockere, hvor man bliver bedt om at fjerne blokeringen, for at kunne fortsætte ind på sitet.

Weblogs er, som også denne blog, ofte helt eller delvist finansieret af annoncer og derfor kan blokering af annoncerne få betydning for bloggens videre udbredelse. Hvis din weblog er baseret på WordPress, er der dog råd for det.

Med plugin’et Anti-AdBlock kan du indføre check for adblockere på din egen weblog. Du har mulighed for at angive hvornår der checket skal foretages (efter hvor mange gentagne besøg) og tilpasse udseendet med både tekst og farver. Endvidere kan du vælge hvordan du gerne vil vise detekteringen – enten som en lille notifikationsbar øverst i browser-vinduet eller som et popup-vindue, der fortæller om hvorfor du har annoncer på din blog.

1 Comment
Photo
Flyttefirma mandag 6. juni 2011

Godt indlæg!

Skriv et svar

Your email address will not be published. Please mark all required fields.