Webshop udskifter nyhedsbrev med Facebook

  • søndag 26. oktober 2008
  • 6 kommentarer

Den danske webshop Andando, der sælger gaver og gaveartikler til private og virksomheder, har valgt at nedlægge deres nyhedsbrev og erstatte det med en Facebook-gruppe.

Hidtil har de benyttet nyhedsbrevet til at informere om nye produkter og gode tilbud. Dette vil nu blive annonceret via Facebook-gruppen i stedet for, ligesom noterne på gruppen anvendes til at gøre opmærksom på rabatter og komme i dialog med kunderne på webshoppen.

Gruppens tilhørende billedalbum anvendes til at præsentere nogle udvalgte produkter, med en beskrivelse af produktet samt link til produktsiden i webshoppen.


Sociale netværk versus nyhedsbreve

Nyhedsbreve er og bliver et rigtigt godt medie til at skabe relationer med kunder og kundeemner. De får abonnenterne til at føle sig informeret og de kommer til at kende virksomheden igennem forløbet. Over tid opbygges et tillidsforhold til virksomheden, som kan omsættes til en kundeforhold.

De sociale netværk er stormet frem indenfor det seneste års tid og som nævnt i tidligere indlæg, er det især Facebook der har mærket fremgangen. Der er givetvis tale om nysgerrighedens interesse for øjeblikket, da man i udlandet allerede er ved at opleve en stagnation og fald i væksten, da flere nu begynder at vende netværkene ryggen.

Jeg tvivler på at de sociale netværk kan erstatte nyhedsbrevene. Dels er loyaliteten ikke nær så stor på de sociale netværk og dels giver nyhedsbrevene større mulighed for tracking af links, åbninger og segmentering af modtagerne.

De sociale netværk kan helt sikkert bruges som et supplement og en ekstra markedsføringskanal, men fra mit synpunkt ikke som en erstatning.

Jeg forsøger i øjeblikket at skaffe et interview med folkene bag Andando.dk, for at høre mere omkring deres overvejelser med tiltaget. Mere information følger, hvis det lykkes.

6 kommentarer
Photo
Frank Hellerup Madsen søndag 26. oktober 2008

Det er frækt og vovet. Jeg tillader mig at tvivle på, at annoncering af tilbud m.m. via en facebookgruppe kommer til at have helt samme effekt som via et nyhedsbrev, hvis alt andet er lige. Men oprettelsen og markedsføringen af Facebook-gruppen kan måske give så meget ekstra opmærksomhed og nye abonnenter, at det kan opveje det. Det er i hvert fald en oplagt sag at få noget presse på. Ved du, om det har været tilfældet? Frank Hellerup Madsens seneste blog-indlæg..Jeg er træt af captcha’er på [site]

Photo
Kurt Moskjær Andersen søndag 26. oktober 2008

Ja, det kan give noget omtale, som eksempelvis på bloggen her og jeg vil netop nævne det som et af spørgsmålene i interviewet med Michael Blankensteiner fra Andando.dk. Hvis der er noget du som læser af denne blog kunne tænke dig at få svar på, fra Andando.dk, så smid en kommentar herunder. Sidste frist er tirsdag morgen i den kommende uge.

Photo
Kasper Hamann søndag 26. oktober 2008

Lyder spændende. Synes faktisk jeg hørte for nyligt, at de forskellige Social Media sites ville overtage "markedet" altså så det nærmest var et must at være tilstede på disse sites. Det skulle nærmest erstatte SEO :-( Hvis jeg dog bare kunne huske hvor jeg havde hørt det (sikkert på et at disse sites) Lad os se hvad der sker - det bliver i al fald spændende at følge med i. //Kasper Hamann Der er skadet af mange år i reklamebranchen og fokuses på web Kasper Hamanns seneste blog-indlæg..kundeservice og mersalg på [site]

Photo
Johnny Krogsgård mandag 27. oktober 2008

Meget våget vil jeg mene, emails har været her siden internettets start, og har trodset alle mulige former for andre online kommunikations-teknologier. -Og personligt tror jeg også at vi har/bruger email efter de sociale medier. Det er et godt supplement men ligefrem at konverterer til de sociale medier, er efter min mening noget våget.. -Men hva' "Hvor intet våger, intet vinder"

Photo
Potter torsdag 6. november 2008

Jeg forstår ikke hvorfor det skal være det ene eller det andet. Det er to meget forskellige ting - en Facebook Gruppe og en nyhedsmail. Hvorfor kun den ene? Potters seneste blog-indlæg..Dofollow eller NoDoFollow Links på [site]

Photo
Søren mandag 17. november 2008

Facebook er et godt suplement, ikke et alternativ. Enig med Johnny i at email er kommet for at blive, se bare sms'er. Verdens ældste teknologi, men den bliver brugt. Brugen af facebook er nok også afhængig af målgruppen. Sælger du strikkepinde til kvinder på 60+ eller sælger du pink mobiltelefoner til kvinder på 14-28, gør altså en forskel. Men super sejt, af Andano, de fortjerne opmærksomheden.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Please mark all required fields.