Sådan overfører du let filer mellem Android og iPhone

  • 4. august 2011
  • 1 Comment

Enhver der kender blot lidt til smartphones, ved at der foregår en skyttegravskrig mellem iPhone fra Apple på den ene side og Android fra Google på den anden. De to styresystemer snakker ikke nødvendigvis sammen og applikationer på den ene platform, findes nødvendigvis ikke på den anden.

Jeg har været i gang med at foretage skiftet fra iPhone til Android og i den forbindelse har jeg også haft behov for at kunne overføre det eksisterende indhold fra min iPhone til min nuværende Android smartphone. Nu kunne det jo sagtens gøres, ved at lave synkronisering via iTunes og herefter overføre det til Android via en USB-tilslutning.

Heldigvis nåede jeg ikke så langt, inden jeg faldt over vidunder-løsningen Hoccer og ja, det er store ord, men det er også ganske genial tjeneste.

Hoccer er kort fortalt en cloud-baseret tjeneste, hvor igennem du kan overføre filer som billeder, kontaktpersoner og tekster fra iPhone til Android og omvendt. Det er der egentlig ikke noget specielt i, bortset fra at Hoccer gør det på en – for mig – hidtil uset og meget brugervenlig måde.

Sådan foregår det i praksis:

  1. Hent og installér Hoccer-applikationen på både Android og iPhone
  2. Start app’en på begge smartphones.
  3. Vælg det indhold du vil overføre på den ene smartphone.
  4. Tag din smartphone i hånden og lav en bevægelse, som om du er ved at sende en frisbee afsted eller en serv i tennis.
  5. Herefter tager du din anden smartphone i hånden og laver en bevægelse, som om du griber en basketball.
  6. Indholdet er overført!

Ja, det lyder skørt men fungerer perfekt og er samtidig stærkt vanedannende 🙂

Lidt teknik

Rent teknisk foregår overførslen via Wi-Fi og telefonerne parres vha. den indbyggede GPS. Det betyder også at overførslen kan foretages med op til 100 meters afstand mellem telefonerne (ifølge Hoccer).

Som om det ikke var nok, er der også en web-tjeneste, hvorfra du også kan overføre indhold fra din computer og til telefonerne – det kræver blot at du angiver din geografiske placering.

Via et tilhørende API kan man selve udvikle applikationer som gør brug af løsningen. Der er kodeeksempler til blandt andet iPhone, Android og C#/ASP.Net

Prøv det

Med et citat fra en gammel TV-reklame, kan jeg kun opfordre til at prøve det. Det er den billigste erstatning for en Nintendo WII, hvis du allerede har en iPhone eller Android, for det er nemlig gratis at benytte tjenesten.

Hoccer: http://hoccer.com

[vimeo clip_id=”14925523″]

1 Comment

Skriv et svar

Your email address will not be published. Please mark all required fields.