E-handler, er du klar til SCA?

  • 1. juli 2019

SCA

Bedst som du måske havde glemt alle udfordringerne omkring GDPR, så kommer næste krav du og din webshop skal leve op til. Inden du frygter at skulle igennem samme omgang, kan jeg berolige dig med, at du givetvis allerede overholder reglerne.

Den 14. september træder et nyt regelsæt nemlig i kraft under titlen “Strong Customer Authentification” – forkortet SCA. Regelsættet eller direktivet kommer til at gælde i hele EU og går kort fortalt ud på, at der skal bruges to-faktor godkendelse ved digitale betalinger.

Du kender det sikkert allerede i dag, hvis du har et VISA-kort, hvor du bliver bedt om at verificere dit køb via en SMS, der bliver sendt til din telefon. Det er den såkaldte 3D-secure, som er en form for to-faktor godkendelse. Bruger du Dankort, findes en tilsvarende løsning i “Dankort Secured by Nets”.

Fra den dato kan Nets, banker og betalingssystemer vælger at afvise betalinger, der ikke lever op til SCA-kravene, og du kan ikke fravælge at leve op til direktivet.

Kravene gælder for alle betalinger på beløb over 30 Euro (ca. 225 kr.), men ikke løbende abonnementsbetalinger, som trækkes automatisk.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Please mark all required fields.